Завършени обекти

Тук можете да разгледате някои от нашите завършени обекти. Благодарим на клиентите, които ни се довериха!

Водоустойчив ламинат - Колко да е водоустойчив?

Ние, от Хоум Декор, винаги сме се старали да дадем достатъчно информация на нашите клиенти с цел те да направят най-добрия избор за тяхната подова настилка. 

Именно за това, тук искаме да разясним какво точно представлява водоустойчивия ламинат.

Водоустойчивостта на ламинираните паркети се характеризира със способността им да не пропускат вода от повърхността към основата на пода. Именно за това ще забележите, че всички водоустойчиви ламинати са обозначени с часове - 24ч, 48ч, 72ч. Тези часове показват до колко часа ламинатът няма да пропусне вода през сглобката към основата и също така няма да му се наруши структурата и цялостта. 

Какво представлява теста? 

Тестът е доста лесен и разбираем. На сглобката на мостра се изолира малък очастък, в който се налива вода. Изчакват се 24ч, 48ч, 72ч и се констатират резултатите:

 

24ч - водата не прониква до 24-тия час
48ч - водата не прониква до 48- мия час
72ч - водата не прониква до 72-рия час

Кой издава сертификата? 

Имам няколко асоциации, които издават сертификати, но безспорно най-популярната в сектора и с най-високо реноме е NALFA - North American Laminate Flooring Association (Североамериканската Асоциация за Ламиниран Паркет)

ВСИЧКИ НАШИ ЛАМИНАТИ НА FLOORPAN и DIAMOND са сертифицирани от NALFA.

Тъй като винаги искаме да сме на 100% сигурни в качеството на нашите продукти, решихме да направим собствени тестове. Ето и снимки:

След 24 часа, отстранихме водата и разглобихме паркета. Ето какво установихме - водата не беше проникнала между сглобката и всичко в дълбочина беше сухо: 

 

 

Резултатите говорят сами за себе си! 

Искренно се надяваме, че информацията ще е полезна!

*Имайте предвид, че продуктите не са подходящи за помещения където има постоянно течаща вода или постоянно високо ниво на влажност като бани и мокри помещения.